Σύνδεση
Μέλη Ο.Σ.Αχ.


Τρίτη, 26 / 09

Τελευταία ενημέρωση:07:33:45 AM

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

Ψήφισμα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αχαΐας ομόφωνα, στο πρόσφατο Διοικητικό του Συμβούλιο, ζητά από την Κυβέρνηση να ισχύσει για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας ότι ίσχυε μέχρι τώρα.

Δηλαδή να μπορούν να εξυπηρετούνται συνταγογραφικά για φάρμακα, θεραπευτικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις  τόσο από τις δημόσιες δομές Υγείας, όσο και από ιδιώτες γιατρούς, χωρίς εξαιρέσεις.

Η σημερινή τροποποίηση της υπάρχουσας κατάστασης από τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στις δημόσιες δομές Υγείας και θα δυσκολέψει αφάνταστα την πρόσβαση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας στις παραπάνω αναφερόμενες παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την οδοντιατρική περίθαλψη τονίζουμε ότι αυτή πραγματοποιείται σε ποσοστό άνω του 90 % σε ιδιωτικά οδοντιατρεία.

Τυχόν εφαρμογή της διάταξης αυτής συνεπάγεται ότι ιδιώτες συνάδελφοί μας δεν θα μπορούν να συνταγογραφήσουν αντιβιοτικά ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα στους ασθενείς τους παρότι θα είναι υπεύθυνοι για την θεραπεία τους .

Τονίζουμε δε ότι η χορήγηση αντιβιοτικών φαρμάκων απαγορεύεται χωρίς ιατρική συνταγή.

Επιπλέον είναι γνωστό ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η συμβολή του Δημοσίου στην οδοντιατρική περίθαλψη είναι πρακτικά μηδενική.

Δείτε το ΨΗΦΙΣΜΑ

Βρίσκεστε εδώ: Home ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Ψήφισμα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων