Σύνδεση
Μέλη Ο.Σ.Αχ.


Δευτέρα, 15 / 07

Τελευταία ενημέρωση:09:09:25 AM

TO BLOG ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

Ένα χαρούμενο στόμα είναι... ένα χαρούμενο σώμα: Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας - 20 Μαρτίου

355 συν 6 ΠΗΣΥ-2024 ΑΦΙΣΣΑ-.3

Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (Π.Η.Σ.Υ.) είναι μια πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (FDI), ενός οργανισμού που συγκεντρώνει τον κόσμο της οδοντιατρικής με στόχο την επίτευξη της βέλτιστης στοματικής υγείας για όλους.

Στις 20 Μαρτίου κάθε έτους, ζητάμε από τους συμπολίτες μας και την πολιτεία να βοηθήσει στη μείωση των στοματικών παθήσεων, που επηρεάζουν ανθρώπους, συστήματα υγείας και τις οικονομίες όλου του κόσμου.
Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας στοχεύει να ενδυναμώσει τους ανθρώπους με τις γνώσεις, τα εργαλεία και την αυτοπεποίθηση για να εξασφαλίσουν καλή στοματική υγεία.

Η στοματική υγεία είναι σημαντική
Οι στοματικές ασθένειες αποτελούν σημαντικό πρόβλημα υγείας για πολλές χώρες και επηρεάζουν αρνητικά τους ανθρώπους σε όλη τους τη ζωή. Οι στοματικές παθήσεις οδηγούν σε πόνο και δυσφορία, κοινωνική απομόνωση και απώλεια αυτοπεποίθησης και συχνά συνδέονται με άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Και όμως, οι περισσότερες παθήσεις της στοματικής υγείας μπορούν σε μεγάλο βαθμό να προληφθούν και μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά στα αρχικά τους στάδια!

Η Π.Η.Σ.Υ. απευθύνεται
· Στο γενικό πληθυσμό, με στόχο την ευαισθητοποίησή του για την αξία της στοματικής υγείας
• Σε σχολεία και ομάδες νέων για την παροχή μαθησιακών δραστηριοτήτων σχετικά με τη στοματική υγεία
• Στους επαγγελματίες στοματικής υγείας και την ευρύτερη κοινότητα υγειονομικής περίθαλψης για την εκπαίδευση των πληθυσμών που εξυπηρετούν
• Στις κυβερνήσεις και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, ώστε να προσφέρουν καλύτερη στοματική υγεία για όλους.

ΔΕΙΤΕ το Δελτίο Τύπου της ΕΟΟ

Βρίσκεστε εδώ: Home ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Ένα χαρούμενο στόμα είναι... ένα χαρούμενο σώμα: Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας - 20 Μαρτίου